Η οθόνη σύνδεσης εμφανίζεται δύο φορές στα Windows 10

Εάν έχετε αναβαθμίσει πρόσφατα τον υπολογιστή σας των Windows ή έχετε εγκαταστήσει οποιοδήποτε Windows Update και αντιμετωπίζετε πρόβλημα όπου βλέπετε την οθόνη σύνδεσης να εμφανίζεται δύο φορές, μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας αυτές τις λύσεις.

Η οθόνη σύνδεσης εμφανίζεται δύο φορές στα Windows 10

Υπάρχει ένα μεγάλο σφάλμα όπου ορισμένα από τα άτομα πρέπει να συνδεθούν δύο φορές, δηλ. Εισάγοντας τον κωδικό πρόσβασης δύο φορές πριν μπορέσουν πραγματικά να συνδεθούν στα Windows και να συνεχίσουν τη δουλειά τους. Προσωπικά αντιμετώπισα αυτό το ζήτημα όπου έπρεπε να συνδεθώ δύο φορές για πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας.

  1. Απενεργοποίηση Χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες σύνδεσης για να ολοκληρώσετε αυτόματα τη ρύθμιση της συσκευής μου μετά από μια ενημέρωση ή επανεκκίνηση της ρύθμισης
  2. Απενεργοποίηση Οι χρήστες πρέπει να εισάγουν ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης για να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον υπολογιστή
  3. Καταργήστε διπλά ονόματα χρηστών.

1] Απενεργοποίηση Χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες σύνδεσης για να ολοκληρώσετε αυτόματα τη ρύθμιση της συσκευής μου μετά από μια ενημέρωση ή επανεκκίνηση της ρύθμισης

Εάν χρησιμοποιείτε κάποια παλαιότερη έκδοση των Windows και έχετε εγκαταστήσει πρόσφατα μια Ενημέρωση δυνατοτήτων των Windows 10, το σύστημά σας θα χρησιμοποιήσει αυτόματα τις πληροφορίες σύνδεσης για να κάνει τη συσκευή έτοιμη για τη νέα ενημέρωση. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο βλέπετε την οθόνη σύνδεσης για άλλη μια φορά ακόμη και μετά την εισαγωγή των διαπιστευτηρίων σύνδεσης.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα από τον πίνακα ρυθμίσεων των Windows. Μεταβείτε στους λογαριασμούς > Επιλογές σύνδεσης . Στα δεξιά σας, θα βρείτε μια κατηγορία απορρήτου. Από προεπιλογή, το στοιχείο Χρήση των στοιχείων σύνδεσής μου για αυτόματη ολοκλήρωση των ρυθμίσεων της συσκευής μου μετά την ενεργοποίηση της επιλογής ενημέρωσης ή επανεκκίνησης .

Η οθόνη σύνδεσης εμφανίζεται δύο φορές στα Windows 10

Θα πρέπει να αλλάξετε το κουμπί στη θέση Off για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία. Μετά από αυτό, δεν πρέπει να βρείτε το ίδιο πρόβλημα στο μηχάνημά σας.

2] Απενεργοποίηση Οι χρήστες πρέπει να εισάγουν ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης για να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον υπολογιστή

Παρόλο που η παραπάνω λύση λειτουργεί σε διαφορετικές περιπτώσεις, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το τέχνασμα για να το ολοκληρώσετε. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις λογαριασμών χρήστη. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε Win + R, πληκτρολογήστε netplwiz και πατήστε το κουμπί Enter. Θα βρείτε μια επιλογή που ονομάζεται Οι χρήστες πρέπει να εισάγουν ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης για να χρησιμοποιούν αυτόν τον υπολογιστή . Από προεπιλογή, αυτή η επιλογή είναι ενεργοποιημένη. Πρέπει να αφαιρέσετε το σημάδι από το πλαίσιο ελέγχου.

Η οθόνη σύνδεσης εμφανίζεται δύο φορές στο Windows 10 Fall Creators Update

Τώρα, πρέπει να εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης και να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, ανοίξτε το ίδιο παράθυρο διαλόγου και ενεργοποιήστε ξανά την ίδια λειτουργικότητα.

Με απλά λόγια, έχετε ενεργοποιήσει την αυτόματη σύνδεση και την απενεργοποιήσατε ξανά.

3] Κατάργηση διπλών ονομάτων χρήστη

  • Ανοίξτε το πλαίσιο RUN Dialogue από το μενού Έναρξη και εισαγάγετε το netplwiz .
  • Θα υπάρχουν δύο διαφορετικά ονόματα χρήστη με το ίδιο όνομα (αφού έχω ήδη επιλύσει το πρόβλημα όταν δεν έχω διπλά ονόματα χρήστη.).
  • Καταργήστε έναν από τους χρήστες και θα είστε εντάξει με το πρόβλημα.
  • Επανεκκινήστε τα παράθυρα και δείτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Ελπίζω αυτές οι προτάσεις να σας βοηθήσουν.

Σχετική ανάγνωση : Η οθόνη σύνδεσης των Windows εμφανίζεται δύο φορές όταν συνεχίζετε τον υπολογιστή από την κατάσταση αναστολής λειτουργίας