Τι είναι το WDAGUtilityAccount στα Windows 10; Πρέπει να το διαγράψω;

Εάν ανοίξετε τη γραμμή εντολών και εκτελέσετε το χρήστη του δικτύου εντολών στο σύστημά σας Windows 10, ενδέχεται να δείτε μια καταχώριση WDAGUtilityAccount . Τι είναι αυτό? Είναι κακόβουλο λογισμικό; Τι ακριβή ρόλο παίζει και είναι ασφαλές να το διαγράψετε; Ας βρούμε απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις στη σημερινή ανάρτηση.

WDAGUccilityAccount

WDAGUtilityAccount στα Windows 10

Το WDAGUtilityAccount είναι ένας λογαριασμός χρήστη που διαχειρίζεται και χρησιμοποιείται από το σύστημα για σενάρια Windows Defender Application Guard.

Το WDAGUtilityAccount είναι μέρος του Windows Defender Application Guard. Παραμένει απενεργοποιημένο έως ότου ενεργοποιηθεί το Application Guard στο σύστημά σας. Υπάρχουν πολλοί λογαριασμοί συστήματος που είναι ενσωματωμένοι στα Windows και το WDAGUtilityAccount είναι ένας από αυτούς.

Όταν ενεργοποιηθεί, ενδέχεται να δείτε μια ειδοποίηση στη λύση καταγραφής για έναν νέο τοπικό λογαριασμό που δημιουργήθηκε για το όνομα χρήστη: WDAGUtilityAccount (Αναγνωριστικό συμβάντος 4720 ή 4722). Μερικές φορές μπορεί να σας εμποδίσει - για παράδειγμα, όταν προσπαθείτε να διαγράψετε ένα αρχείο, σας ζητείται η άρνηση της Access, η άδεια διαχειριστή είναι απαραίτητο μήνυμα. Όταν επιλέξετε να το αγνοήσετε και πατήσετε "Συνέχεια", λαμβάνετε ένα άλλο μήνυμα που λέει ότι χρειάζεστε την άδεια άλλου λογαριασμού - WDAGUtilityAccount Αλλά αυτό είναι για την ασφάλειά σας.

Μπορείτε να επαληθεύσετε εάν το WDAGUtilityAccount είναι ενεργό στο σύστημά σας ως εξής:

  1. Ανοίξτε το μενού WinX
  2. Επιλέξτε Διαχείριση υπολογιστή
  3. Αναπτύξτε τα Εργαλεία συστήματος
  4. Ανάπτυξη τοπικών χρηστών και ομάδων
  5. Κάντε διπλό κλικ στο φάκελο Users, και εκεί θα το δείτε!

Κάνοντας διπλό κλικ σε αυτό θα ανοίξει το Properties του. Εδώ θα μπορείτε να δείτε αν είναι ενεργό ή όχι.

Μπορείτε να διαγράψετε ή να μετονομάσετε λογαριασμό WDAGUtility

Δεδομένου ότι ο λογαριασμός WDAGUtility είναι ένας ειδικός «λογαριασμός διαχειριζόμενου συστήματος» στα Windows 10, δεν συνιστούμε να το μετονομάσετε ή να το διαγράψετε χρησιμοποιώντας το λογαριασμό διαχειριστή.

Ελπίζω αυτό να βοηθήσει.