Πώς να διαγράψετε ή να κλείσετε μόνιμα τον λογαριασμό email Outlook.com

Η υπηρεσία webmail της Microsoft, το Outlook.com διαθέτει όλα τα αγαθά, όπως τον τεράστιο χώρο αποθήκευσης, τις καλύτερες δυνατότητες επεξεργασίας, τη συναρπαστική διεπαφή και φυσικά την υποστήριξη για ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Όλες αυτές οι δυνατότητες και πολλά άλλα καθιστούν την υπηρεσία webmail την πρώτη επιλογή των χρηστών. Ωστόσο, για κάποιο λόγο, εάν θέλετε να κλείσετε ή να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό email Outlook, έτσι μπορείτε να το κάνετε.

Outlook για Windows 10

Είναι σημαντικό να αλλάξετε όλες τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε εναλλακτικές, προτού διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Outlook.com, εάν έχετε χρησιμοποιήσει την ίδια διεύθυνση Outlook για οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία.

Πρέπει επίσης να το γνωρίζετε. Για να κλείσετε οριστικά τον λογαριασμό email Outlook.com, πρέπει να κλείσετε τον λογαριασμό σας Microsoft. Όταν κλείσετε το λογαριασμό Microsoft, τα email και οι επαφές σας διαγράφονται από τους διακομιστές της Microsoft και δεν είναι δυνατή η ανάκτησή τους. Εάν χρησιμοποιείτε τον λογαριασμό Microsoft με Xbox, Skype, OneDrive ή άλλες υπηρεσίες της Microsoft, δεν θα μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες.

Διαγραφή ή Κλείσιμο λογαριασμού email Outlook.com

Για να κλείσετε τον λογαριασμό σας Outlook ή Hotmail ή Live email, κάντε τα εξής:

  1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό email σας
  2. Επισκεφτείτε αυτόν τον σύνδεσμο της Microsoft.
  3. Εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασής σας
  4. επαληθεύστε την ταυτότητά σας μέσω του εναλλακτικού αναγνωριστικού email ή του αριθμού τηλεφώνου.
  5. Ακολουθήστε τις οδηγίες μέχρι το τέλος για να διαγράψετε τον λογαριασμό.

Κλείστε τον λογαριασμό email Outlook.com

Όταν κάνετε κλικ στο Επόμενο, το Outlook θα σας ζητήσει να ελέγξετε τη δήλωση «απόρρητο και cookie». Εκτός από αυτό, θα σας παρέχει πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει στις πληροφορίες σας εάν επιλέξετε να κλείσετε τον λογαριασμό σας.

Στη συνέχεια, θα σας ζητήσει να επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας για να τον κλείσετε.

Στο τέλος, θα σας ζητηθεί να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας Outlook / Hotmail. Μόλις το κάνετε, ο λογαριασμός σας θα κλείσει.

Η Microsoft διατηρεί τη διεύθυνση email σας ακόμη και μετά το κλείσιμο του λογαριασμού σας για περίοδο 60 ημερών . Εντός αυτής της περιόδου, εάν θέλετε να επανενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας, θα μπορούσατε εύκολα να το κάνετε.

Σχετικές αναγνώσεις:

  • Πώς να απενεργοποιήσετε ή να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό Gmail
  • Πώς να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό Yahoo.
Κλείστε τον λογαριασμό email Outlook.com